Warmtepompen

Werking


Warmtepompen gebruiken dezelfde techniek als uw koelkast of diepvriezer maar dan omgekeerd. In plaats van uw ruimte te koelen, hanteren we hetzelfde proces om uw woning op te warmen. In de laatste tien jaar zijn er heel grote sprongen gemaakt op het vlak van efficiëntie en comfort. Dat maakt dat een warmtepomp nu en in de toekomst de meest milieuvriendelijke en energiezuinige optie is voor de verwarming van uw woning. U kan kiezen voor een lucht lucht warmtepomp of een lucht water warmtepomp.

Er zijn grote verschillen tussen de verschillende merken en types van warmtepompen. Dat heeft vooral te maken met de gebruikte technologie en de kwaliteit van de onderdelen. Een warmtepomp is een investering op langere termijn, en daarom is de keuze voor een hoge kwaliteit een dubbele winst: een hoog rendement én een lange levensduur


Waarom een warmtepomp?
 

  • Lage stookkosten
  • Laag onderhoud, lange efficiënte levensduur
  • Een veilige verwarming: geen ontploffingsgevaar
  • Verzekering tegen stijgende brandstofprijzen
  • Zeer lage CO2-uitstoot
  • Verlaagt het E-peil van u woning
  • Premies & fiscale voordelen


Aquarea lucht-water warmtepomp


Aquarea is een reeks lucht water warmtepompen. De warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht en geeft deze warmte door aan uw sanitair water, centrale verwarming of vloerverwarming. Met behulp van de Aquarea kan u dus zowel uw huis als uw sanitair water verwarmen. Het systeem kan ook omgekeerd gebruikt worden om in de zomer uw huis te koelen. Ongeacht de weersomstandigheden heeft u dus een aangenaam klimaat binnenshuis. De nieuwe Aquarea warmtepompen van Panasonic zijn ontworpen als antwoord op de toegenomen vraag naar energiezuinige woningen met een hoog rendement en lage bedrijfskosten.